Başkan beyazgül'den 2500 konut müjdesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında iki bin beş yüz tane konut yapacağını açıkladı. Dar gelirli aileler için bu konutları yapacağını duyuran Beyazgül yapım çalışmalarına bir an önce başlanacağını dile getirdi. Birçok vatandaş yapılacak konut sayısının artan nüfus sayısının fazla olması sebebiyle yetersiz kalacağını diğer yandan arttırılması gerekenden fazla konutun yapılmadığını söyledi. “YAPILACAK KONUTLARIN YETERLİ OLACAĞINI ZANNETMİYORUM”Yapılacak konutların yeterli olacağını zannetmiyoru”m diyen Mahmut Kara: “Yapılacak konutların yeterli olacağını zannetmiyorum. 2500 konutun dört kişilik standart bir aileye tahsis edileceğini varsayarsak en fazla 10 bin kişi faylanacaktır. Şehir nüfusunda konuta muhtaç dar gelirli sadece 10 bin kişi mi var. 2500 konut tahsis ediyorum demek yerine sayıdan ziyade dar gelirli ailelere direkt yardım yapılması lazım. Sosyal devlet anlayışında bu hakkın halka övünmeden tanınması lazım. Yapılacak konut sayısının arttırılmasından ziyade insanların alım gücünün ve iş olanaklarının arttırılması gerekiyor.“ URFA’DA KONUTLARA ÇOK İHTİYAÇ VARDIR”Urfa’da konutlara çok ihtiyaç vardır diyen Yasin Demir: “Urfa’da konutlara çok ihtiyaç vardır yapılacak konut sayısı yetersiz olup çok vatandaş ise kiracı olarak bulunmaktadır. Fakir kesim kira yüksekliği nedeniyle ev bulamamaktadır. Konut sayısının arttırılması gerekmektedir. Büyüklerimizin buna çare bulması gerekiyor.”“YAPILACAK KONUTLAR YETERLİ OLMAYACAKTIR”Yapılacak konutlar yeterli olmayacaktır diyen Mehmet Dursun: “Yapılacak konutlar yeterli olmayacaktır. Her şeyin fiyatı uçuk ve ne şartlarda verilecek? Yapılacak diye söyleyip üstten geçiyorlar, nasıl ve ne şartlarda verileceği hakkında açıklama yok.”“ ŞANLIURFA’DA DAR GELİRLİ AİLELERE KONUTLARIN YAPILACAK OLMASINA GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM”Şanlıurfa’da dar gelirli ailelere konutların yapılacak olmasına gerçekten çok sevindim diyen Müslüm Çiftçi: “Bir vatandaş, yurttaş olarak Şanlıurfa’da dar gelirli ailelere konutların yapılacak olmasına gerçekten çok sevindim. Urfa’da yapılacak olması gerçekten müthiş fakat bu 2500 konut dar gelirli ailelere dağıtılacak ise güzel proje ama tersi olacaksa bu durum Urfa halkına büyük zulüm ve haksızlıktır.”ÖZEL HABER:EMİNE KAYA

Kaynak : https://www.urfanatik.com/video/11195803/baskan-beyazgulden-2500-konut-mujdesi